Loading...

Zwanger!

Geweldig, jullie zijn (opnieuw) vader en moeder geworden.
Weliswaar is jullie kind nog niet geboren, maar het is er al wel!

Veilig in de buik van moeder wacht het kindje op het moment dat het voldoende is gegroeid om naar buiten te gaan. Ondertussen ontwikkelt jullie kindje natuurlijk ook het vermogen om waar te nemen en te reageren, kortom om contact met jullie te maken.

Definity HTML5 Template

Natuurlijk het eerst met moeder die in dit stadium het meest nabij is, maar ook met vader die zich in "de buitenwereld" bevindt.

Overigens spreek ik hier gemakshalve van vader en moeder, maar vanzelfsprekend begrijp ik in dit verhaal ook vrouw ∞ vrouw en man ∞ man stellen, die een kind verwachten.

Lees verder over Ouderschap >


Afgestemd Programma

Omdat de begeleiding voor individuele koppels is, kan ik het programma op jullie specifieke situatie en wensen afstemmen en is er ook alle ruimte voor jullie persoonlijke ervaringen. We beginnen bij voorkeur rond de 20e week van de zwangerschap en komen (in sessies van een uur) vijf keer voor de bevalling en één keer daarna bij elkaar.

Lees verder over het Programma >


Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding bied ik jullie gedurende de zwangerschap en kort daarna een aantal momenten om als vader en moeder je kindje al voor de geboorte een warm en liefdevol welkom te heten en vertrouwd te raken met elkaar.

Daarnaast besteed ik aandacht aan de veranderingen die de komst van het kindje in jullie leven teweeg brengt. Het gaat daarbij om luisteren naar jezelf en openstaan voor de signalen van je partner en het kind, opdat het kindje jullie liefdevolle onderlinge verbondenheid en aanwezigheid kan voelen en zich veilig kan hechten aan jullie.

Lees verder over Haptonomie >


Therapie

Heb je buitengewone moeite met of klachten tijdens de zwangerschap, dan kan (extra) therapie een overweging zijn.

Lees verder over Therapie >